Tävlingen ÅR-2010

Sommaren 2010 som var den varmaste på länge samlades vi den  21:a September hos Per-Olov och Anna för att genomföra femkampen.  Dagen startade med en grå himmel och några regnskurar, på eftermiddagen lättade det upp och kvällen blev varm och skön utan regn.

Årets evenemang var ovanligt välbesökt och vi hade nöjet att för första gången hälsa familjen Sählmark/Söderkvist välkomna till mästerskapen.

tävlingen startade med en 25 frågors tipspromenad som gick över stock och sten. Frågorna var minst sagt kluriga och det gällde att tänka utanför normala ramar. Därefter gick kampen vidare med yxkastning, golf, luftgevärsskytte och en lokal variant av det Indiska reptricket vilket vållade somliga deltagare mycket huvudbry.

Segern i kampen om pokalen delades av familjerna Lindblom och Enocsson/Telin vilka fick äran att utse nästa års arrangör. Efter att ha funderat både länge och väl bestämdes att det blir ett gemensamt arrangemang anordnat av dom segrande familjerna. Tävlingsdatum fastställdes till den 20:e September 2011.
 Kvällens tävlingsledare.
 Samling vid (öl) pumpen, här ser vi kvällens nykomlingar,
och en mycket rutinerad deltagare.
 

  
Här är koncentrationen stor. Skogspromenad med kluriga frågor som fick många att klia sig i huvudet och lägga pannan i veck

 Gunilla tar i för kung och fosterland men liksom några andra deltagare nådde hon inte fram till måltavlan.
 

 Under dagen genomfördes SM i gevärsskytte i Sala, och Erik som var kvällens suverän på luftgevär borde kanske ställt upp där också...?Christian i aktion med golfklubban.
 

 Christian och Pernilla kämpar hårt men klarar inte av att krångla sig ur sina repstumpar.Även Lasse och Gunilla liksom Kevin och Lotta kämpade förgäves. Till höger ser vi två av kvällens totalsegrare som redan löst reptricket.
 

Och så slutligen en bild på kvällens segrare som verkar ha tömt segerbägaren några gånger. Vi tackar övriga deltagare för god kamp och uppmanar alla att redan nu börja träna inför nästa års tävling.

//Jonny