Tävlingen ÅR-2011

Årets tävling med vatten som tema genomfördes den  20:e Augusti var lite speciell. För första gången arrangerades den av två familjer. Tohbbe & Maria samt Jonny & Lotta, som hade tagit en del helt nya grepp vilket överraskade dom glada kämparna. Tyvärr hade det regnat hela dagen, men det sken som vanligt upp i samband med att den första tävlingen som bestod i att släppa enkronor i en vattenfylld hink och försöka träffa ett glas som placerats på botten av hinken genomfördes hos familjen Lindblom. Det var roligt att konstatera att deltagandet antagligen var det högsta i tävlingens historia, totalt var vi 18 vuxna och 2 barn.

När samtliga deltagare genofört den första grenen skickades dom familjevis ut på en tipspromenad som skulle bjuda på en del överraskningar, dels var den ovanligt lång och dels tog den slut efter ett varv runt vårt härliga kalkbrott där Jonny väntade med eld, korvpinnar mm som deltagarna efterhand som dom anlände flitigt nyttjade för att grilla sig några korvar.

När alla åter var samlade och hade stillat sin hunger genomfördes ytterligare tre tävlingar, kasta sten i raggarslang, fylla vatten i en flaska med hjälp av en väldigt lång pinne försedd med en konservburk i änden, gissa hur långt det är tvärs över brottet samt att med hjälp av en svamp fylla en skål med exakt en liter vatten.

När samtliga genomfört sina uppgifter tågade hela gänget vidare till Lotta och Jonny dit all förplägnad transporterats under tävlingens gång. En gigantisk knytisbuffe dukades fram, och denna följdes så småningom äppelpaj och vaniljvisp.

Efter att juryn samanträtt och räknat poäng konstateras det att årets seger i kampen om pokalen gick till familjen Sandström (seniorerna) vilka genomförde några av grenarna med bravur. Gunillas ögonmått är imponerande, hon gissade 10 cm fel på avståndet tvärs över brottet och hon var också väldigt nära att svampa upp exakt en liter vatten ur hinken. Vinnarna fick som vanligt äran att arrangera nästa års tävling. Av tävlingsledningen fick dom också ett erbjudande om att antingen arrangera själv, eller samarrangera med årets andraplatsare Stefan och Lotta.   Tävlingsdatum fastställdes till den 18:e Augusti 2012.
 Kvällens tävlingsledare i färd med att värma upp deltagarna.
Uppvärmning före fysisk aktivitet är ju som bekant mycket viktigt.
 
Ankomst till korvgrillning och ytterligare tävlingsgrenar
efter genomförd tipspromenad.
 

  
Kvällens vinnare! Skogspromenad med kluriga frågor är inte lätt.
 Korv är gott!
 

 Årets yngsta deltagare.
Det ska börjas i tid om man ska bli en framtida segrare.Plums, det var visst lite för kort.
 

 Stången är så låååång!
Men vem har sagt att det ska vara lätt?Och så en mycket koncentrerad Ingela.
Den vackra bakgrunden får sammanfatta årets vattentema.

Och så slutligen ett par bild på kvällens segrare som verkligen ser lyckliga ut. Vi tackar övriga deltagare för god kamp och uppmanar som vanligt alla att redan nu börja träna inför nästa års tävling.

Och så avslutar vi nedan med lite bilder från kvällsminglet som fortsatte till närmare 03:00 på söndagsmorgonen för dom som orkade hålla sig vakna.

//Jonny