Tävlingen ÅR-2014

Årets tävling genomfördes den  23:e Augusti, och som omväxling hängde regnet i luften. Efter en superhet sommar med den stora skogsbranden som rasade utanför Sala och inte en droppe regn under hela juli fick man lov att stå ut med lite regn  och svalka. Christian och Pernilla som arrangerade tävlingen för första gången hade lyckats hitta på några helt nya grenar. Dom flesta grenarna utfördes i det rymliga garaget så det var både varmt och torrt. Medelåldern var lägre än på flera år och vi välkomnade med glädje två nya deltagare.

När alla samlats kring välkomstbål och snacks drog tävlingarna igång. Årets grenar var pingis,
fylla vatten i en flaska med hjälp av en disksvamp,
slå i en fyrtumsspik med hjälp av en leksakshammare eller en femtonkilosslägga,
en partävling där man skulle slå in ett paket med papper och snöre med hjälp av en varsin hand,
kasta en torr disktrasa så långt som möjligt,
samt slutligen en ovanligt klurig tipspromenad. När tävlingsmomenten genomförts tog den sedvanliga knytisbuffen vid. Värdparet bjöd på smaskig kladdkaka, kaffe och fin whisky med valfri rökighet.

Efter att juryn samanträtt och räknat poäng meddelades att årets regler innebar att paret som hamnar på tredje plats tar hem årets seger i kampen om pokalen. Tommy och Linda kom trea och lade därmed beslag på pokalen det kommande året. Dom får också äran att ordna nästa års mästerskap. Kvällens högsta poäng fick Lotta och Jonny. Bra kämpat alla deltagare!
 
Saga i full färd med att fylla vatten i en flaska
med hjälp av en svamp.

 Oj vad jag vill vinna vandringspriset!
 

  
Kvällens vinnare! Samarbete är inte alltid så lätt..

 Hur sjutton får man ner en fyrtumsspik
med hjälp av en leksakshammare?
Att använda en femtonkilosslägga med enhandsfattning
är ju knappast aktuellt i det här fallet.
 

 Att kasta torr disktrasa är inte lätt!Domarna i aktion, här är det koncentration som gäller..
 

 Långa bollar på Tohbbe.Här ser vi kvällens lyckliga segrare som verkligen ser ut att behöva tömma bägaren. Vi tackar samtliga
deltagare för god kamp och uppmanar som vanligt alla att redan nu börja träna inför nästa års tävling.Och så avslutar vi med en bild från kvällens buffe med blandade godsaker i stora mängder. Vi ser redan fram mot nästa års kamp, men fram tills dess får vi nöja oss med att träna hårt och drömma om segerns sötma.

//Jonny

 
Lotta och Saga behöver fylla på med ny energi.